Acasă > Politica > Video. Colaborare în domeniul transporturilor şi infrastructurii, între România și Emiratele Arabe Unite

Video. Colaborare în domeniul transporturilor şi infrastructurii, între România și Emiratele Arabe Unite

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat, duminică, 17 martie, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înțelegere între compania guvernamentală DP WORLD și Ministerul Transporturilor din România, în contextul vizitei la București a E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem, președintele Dubai Ports, Vămi și Zona Liberă și președinte al Autorității Maritime a orașului Dubai.

Memorandumul a fost semnat din partea României de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și din partea Emiratelor Arabe Unite de E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem.

Vizita delegației EAU în România și semnarea memorandumului cu compania DP World deschid calea pentru o prezență substanțială a companiilor emirateze în țara noastră şi pentru investiţii extinse în diverse sectoare economice. Ne dorim, în continuare, să consolidăm şi să dezvoltăm parteneriatul nostru strategic în toate domeniile de cooperare și încurajăm oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite să investească în România”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Prim-ministrul a spus că se deschide calea unei colaborări mai extinse în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport, în contextul semnării la inceputul lunii februarie 2019, a acordului de concesiune pe termen lung pentru operarea Terminalului de containere din Portul Constanţa.

”Experienţa dumneavoastră în acest domeniu va fi cu siguranţă un factor esențial de acum înainte.

Portul Constanţa are pentru noi o importanţă majoră. Are o poziţie strategică şi are un potenţial uriaş, care din păcate nu a fost folosit până acum la nivelul la care ar fi putut fi. Prin programul nostru de guvernare ne-am propus să devină port regional. De aceea, orice investiție este mai mult decât binevenită. Este esențial ca această zonă să devină dinamică şi să dobândească locul pe care îl merită la nivel internaţional.

Suntem interesați de o prezență substanțială a companiilor emirateze în acest sector și încurajăm oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite să investească în România”.

Șeful Executivului a reconfirmat sprijinul Guvernului de la București pentru consolidarea relațiilor între mediile de afaceri dintre cele două state și a evidențiat că țara noastră are un mediu de afaceri atractiv, îmbunătățit prin schimbări legislative, precum cele aduse legii privind parteneriatul public-privat. Prim-ministrul a subliniat că Guvernul este un partener corect al mediului de afaceri care sprijină proiectele de investiții sustenabile.

În cadrul vizitei de lucru pe care premierul Viorica Dăncilă a efectuat-o în Emiratele Arabe Unite, în octombrie 2018, autoritățile române și cele emirateze au agreat de comun acord instituirea unui cadru mai strâns și mai activ de colaborare și coordonare la nivel guvernamental și astfel s-a convenit ridicarea relației bilaterale la nivel de parteneriat economic strategic.

În acest sens, a fost adoptată ”Declarația comună privind stabilirea unui parteneriat economic strategic între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite”.

La începutul lunii februarie 2019, a avut loc semnarea prelungirii cu 30 de ani a acordului de concesiune pe termen lung pentru operarea de către DP World a Terminalului de containere din Portul Constanța. În urma investiției realizate până acum de compania DP World au intrat în economia românească aproape 200 de milioane de USD. Prelungirea acordului pe termen lung înseamnă dezvoltarea unor noi investiții de aproximativ 100 de milioane de USD și intrarea în economia românească a peste 230 de milioane de USD.

Sursa: Comunicat Guvernul României

3 thoughts on “Video. Colaborare în domeniul transporturilor şi infrastructurii, între România și Emiratele Arabe Unite

  1. Bulltraders
    Основанием для помещения Bulltraders в Черный список являются многочисленные жалобы клиентов на проблемы с выводом денежных средств, недобросовестная и некорректная реклама, предоставление заведомо ложной информации клиентам и нежелание компании Bulltraders реагировать на претензии клиентов.

    Поделиться в соц. сетях

  2. Quality articles is the crucial to attract the visitors to pay a visit the web page, that’s what this website is providing.
    vitkal protein terhuss.se/hair-care/systrarna-p-piren-moelle.php

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *