Video. Combaterea pescuitului ilegal, în Complexul lagunar Razim – Sinoie și în Marea Neagră

Polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal, fiind efectuate 6 controale în Complexul lagunar Razim – Sinoie și 2 în Marea Neagră.

Astfel, au fost indisponibilizate 336 de kilograme, de diferite specii de pește, constatate 7 infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura (3 dosare penale întocmite) și conduse la sediul poliției, pentru cercetări, 6 persoane.

De asemenea, au fost constatate 5 contravenții  privind pescuitul și acvacultura, în valoare de 1.500 de lei și indisponibilizate 3  ambarcaţiuni, 3 motoare pentru ambarcaţiuni, 71 de unelte de pescuit (39 de plase de tip setcă monofilament, 32  de plase de tip ave), 6 rame și 3 rezervoare.

Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 50.000 de lei.

Totodată, au fost eliberate, în mediul marin, 15 exemplare de sturioni, din speciile nisetru și păstrugă, precum și 1 delfin, au fost legitimate 7 persoane și verificate 6 ambarcațiuni.

Astfel, la data de 7 mai a.c., în zona km – 28, pe brațul Sfântu Gheorghe, fluviul Dunărea, au fost depistați 2 bărbați, în timp ce ar fi pescuit comercial, folosind o ambarcațiune, de tip lotcă, cu motor de 40 C.P. și 3 unelte de pescuit, de tip setcă, fără a deține permis de pescuit și nefiind autorizați să efectueze activități de pescuit comercial.

Ambarcațiunea, motorul și uneltele de pescuit au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

De asemenea, la data de 8 mai a.c., în amenajarea Carasuhat, în dreptul satului Mahmudia, a fost depistat un bărbat, în timp ce se întorcea de la pescuit, din lacul Puiuleț, cu o ambarcațiune de tip Lotcă, din fibră de sticlă, cu motor de 6 C.P. și 2 unelte de pescuit, de tip setcă, având capturate 36,2 kilograme de pește proaspăt, din diferite specii, în perioada de prohibiție.

Persoana depistată nu era pescar comercial autorizat și nici ambarcațiunea folosită la pescuit nu era autorizată (lipsă licență).

Ambarcațiunea, motorul, ramele, rezervorul și uneltele de pescuit au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Cantitatea de peşte a fost ridicată şi predată unei societăţi de profil, spre valorificare.

În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Sursa: Politia Romana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.