Wednesday, 17 October 2018
Acasă > Eveniment > Video. Contrabandă cu drona. Iată cum acționează traficanții de țigări

Video. Contrabandă cu drona. Iată cum acționează traficanții de țigări

Poliţiştii de frontieră din Iaşi au depistat o dronă artizanală, cu ajutorul căreia au fost trecute peste frontieră 12.500 ţigarete de provenienţă moldovenească.

Țigările erau ambalate într-un colet de mici dimensiuni.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au sesizat, aseară, în jurul orei 20.00, pe direcţia localităţii de frontieră Podu Jijiei, comuna Golăieşti, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera dintre Republica Moldova în România.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei,  ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit, în apropierea frontierei de stat, o dronă artizanală, prăbuşită şi avariată, de care era prins, cu sfoară, un colet care conținea țigări de proveniență R. Moldova.

În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităților de frontieră din ţara vecină despre eveniment, iar aparatul de zbor şi coletul au fost duse la sediul instituției.

În urma inventarierii coletului, de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 12.500 ţigarete de provenienţă Republica Moldova, în valoare  de 2.908 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Sursa: Poliția de Frontieră Română

Contrabandă cu drona la frontiera de est

Contrabandă cu drona la frontiera de estDetalii la http://bit.ly/2sqEsE6#politiadefrontiera #contrabanda #drona

Posted by Poliţia de Frontieră Română on 13 Februarie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.