Acasă > Eveniment > Video. Descinderi la traficanții de substanțe interzise

Video. Descinderi la traficanții de substanțe interzise

Polițiștii au destructurat o grupare infracțională formată din 12 persoane, bănuită de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. 6 persoane au fost reţinute, iar alte 4 sunt cercetate sub control judiciar.

Poliția Română precizează că la data de 4 februarie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Buzău, Ploieşti şi Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Buzău și al jandarmilor, au efectuat 15 percheziţii domiciliare, 12 pe raza judeţului Buzău şi 3 pe raza judeţului Galaţi, la persoane bănuite de trafic de produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 2 cântare electronice, 4 grindere de mărunţit, mai multe plicuri cu materie vegetală şi 60 de g. de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, telefoane mobile şi peste 12.000 de lei.

Totodată, 4 persoane au fost prinse în flagrant delict, pe raza municipiului Galaţi, în timp ce ar fi oferit spre vânzare un plic conţinând 60 de g. de substanţă susceptibilă a avea efect psihoactiv, contra sumei de 12.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – februarie 2018, liderul grupării infracționale, un bărbat, din Buzău, în vârstă de 32 de ani, ar fi achiziţionat substanțele interzise de la persoane din municipiul Galaţi, iniţial în interes personal(pentru consum propriu).

Ulterior, produsele ar fi fost porţionate de acesta şi, cu sprijinul altor 3 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 21 și 34 de ani, substanţele cu efect psihoactiv ar fi fost comercializate în municipiul Buzău.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, precum şi de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Faţă de şase persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar alte patru sunt cercetate sub control judiciar.

Cei în cauză au fost prezentaţi în faţa instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.

CERCETAȚI PENTRU OPERAȚIUNI CU PRODUSE SUSCEPTIBILE A AVEA EFECTE PSIHOACTIVE

În urma a 15 percheziții efectuate în județele Buzău și Galați de #polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Buzău, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., a fost destructurată o grupare infracțională formată din 12 persoane, bănuită de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. 6 persoane au fost reţinute, iar alte 4 sunt cercetate sub control judiciar.https://www.politiaromana.ro/ro/stiri/cercetati-pentru-operatiuni-cu-produse-susceptibile-a-avea-efecte-psihoactive

Posted by Politia Romana – www.politiaromana.ro on 5 Februarie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *