Video. Evaluarea Națională începe pe 15 iunie. Bacalaureatul, pe 22 iunie

  •  
  •  
  •  
  •  

Ministerul Educației informează că începând cu data de 2 iunie, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a/XIII-a, cei din anii de final de ciclu profesional și postliceal, vor reveni în unitățile de învățământ pentru două săptămâni.

Vor avea loc doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale.

Revenirea în unitățile de învățământ va fi una prudentă și controlată pentru a preveni răspândirea îmbolnăvirilor cu Covid-19. Pentru elevii care au probleme de sănătate sau care prezintă riscuri de îmbolnăvire, prezența la cursuri va fi opțională. Părinții vor decide acest aspect.

Măsuri de siguranță în unitățile de învățământ:

Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății vor elabora un ordin comun în care se vor stabili toate măsurile de siguranță privind reluarea activității în unitățile de învățământ.

Sala de clasă va fi igienizată corespunzător, vor fi realizate culoare semnalizate special, iar în sala de clasă vor fi maximum 10 elevi, respectând măsurile de distanțare.

Absolvenții claselor a 8-a vor susține Evaluarea Națională începând cu data de 15 iunie.

Bacalaureatul va incepe pe 22 iunie cu probele scrise și va continua cu probele de competențe.

Examenele se vor sustine pe baza materiei predate în primul semestru al anului şcolar.

În ceea ce-i privește pe ceilalți elevi, cursurile în învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal rămân suspendate, dar se va continua învățarea asistată de tehnologie până în data de 12 iunie, când se vor încheia cursurile anului școlar.

Am stabilit împreună cu specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății și în conformitate cu recomandările Comitetului Național pentru Situații de Speciale de Urgență măsurile pentru reluarea activității în unitățile de învățământ, în condiții de siguranță pentru elevi, cadre didactice, personalul din școli și părinți. Detalii suplimentare aici: https://bit.ly/3cR6if7 #unALTFELdeministru

Publicată de Monica Cristina Anisie pe Luni, 27 aprilie 2020

Sursa: Ministerul Educației

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *