sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Social > Video. Gala ”Omul Anului în Forțele Navale”

Video. Gala ”Omul Anului în Forțele Navale”

Pentru a recunoaște meritele membrilor „echipajului” său, Marina Militară Română a organizat vineri, 24 mai, cea de-a IX-a ediție a festivității de premiere a câștigătorilor Concursului „Omul Anului în Forțele Navale”.

Evenimentul  de la la Constanța a fost dedicată navei-școală „Mircea”, cel mai longeviv ambasador al României pe mările și oceanele lumii.

În prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul Dr. Alexandru Mîrșu, a unor distinși invitați și a membrilor familiilor finaliștilor concursului, Forțele Navale și-au desemnat câștigătorii.

La Secțiunea „Ofițerul Anului 2018”, pe primul loc s-a clasat căpitanul Costel-Denis Giubernea, împuternicit comandant al dragorului maritim „Lt. Dimitrie NICOLESCU”, care, pe parcursul anului 2018, s-a implicat foarte mult în toate activităţile pe care le-a desfăşurat, fiind împuternicit pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de comandant şi la Dragoarele Maritime ,,Lt. Lupu DINESCU” şi ,,Slt. Alexandru AXENTE”. La Exercițiul ARIADNE 18, în ciuda condiţiilor hidrometeorologice nefavorabile, a reuşit, împreună cu echipajul pe care l-a comandat, să îndeplinească misiunea cu succes şi în siguranţă. A fost apreciat de partenerii din NATO şi a fost felicitat la terminarea misiunii de Comandantul Flotei Elene şi de către Comandantul Flotei Române pentru profesionalismul şi curajul de care a dat dovadă.

La Secțiunea „Maistrul Militar al Anului 2018”, premiul a fost înmânat maistrului militar principal Cornel Lupu, comandant grup de vitalitate la fregata „Mărășești”, care, în plus față de atribuțiunile funcției sale, a depus un efort considerabil pentru instruirea subordonaţilor și s-a evidenţiat prin identificarea celor mai bune soluţii tehnice atunci când echipamentele pe care le deservește nu au funcţionat în parametri.

La Secțiunea „Soldatul profesionist al anului 2018”, distincția a fost acordată caporalului clasa a III-a Iulian Radu, motorist la Dragorul Maritim „Lt. Lupu DINESCU” militarul remarcându-se în timpul participării navei la misiunile grupărilor navale NATO, dovedind un nivel foarte ridicat al cunoștințelor de specialitate. Împreună cu specialiștii Centrului 338 Mentenanță Tehnică Navală, a desfășurat numeroase lucrări tehnice la bordul Puitorului de Mine și Plase 274.

La Secțiunea „Salariatul civil al anului 2018”, premiul a mers la Marinela-Luciana Efrim, economist în cadrul Serviciului Financiar-Contabil al Statului Major al Forțelor Navale,

Codul PIN și tasta verde, vă rog!” este mesajul pe care îl auzim foarte des când mergem oriunde la cumpărături, dar rareori ne gândim că în portofelul nostru electronic avem drepturile bănești asigurate, la timp, datorită unor eforturi, uneori foarte mari, ale personalului din Biroul Salarizare și drepturi bănești. Nu puține au fost situațiile în care, în anul 2018, doamna Efrim a lucrat peste program, pentru ca noi să primim salariile în fiecare zi de 15 a lunii.

Tot în cadrul evenimentului, au fost acordate două premii de excelență.

Din partea Clubului Amiralilor, comandorul Cornel Cojocaru, șeful de Stat Major al Fotei, a fost recompensat pentru întreaga activitate desfășurată în anul 2018, iar din partea Ligii Maiștrilor Militari de Marină, maistrului militar principal Nicușor Martin, membru al fregatei „Mărășești”, i-a fost acordat premiul de excelență.

Concursul „Omul Anului în Forțele Navale” aflat deja la cea de-a IX-a ediție, își propune ca în fiecare an să premieze, în semn de apreciere, cei mai merituoși marinari militari dar și persoanele din afara Ministerului Apărării Naționale care au contribuit la promovarea și dezvoltarea Forțelor Navale.

Gala Omul Anului 2018 în Forțele Navale

Gala Omul Anului 2018 în Forțele Navale

Publicată de Forțele Navale Române pe Vineri, 24 mai 2019

Sursa: Comunicat Fortele Navale Romane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *