vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Social > Video. Garda de Coastă, exerciţiu de combatere a migraţiei ilegale pe mare

Video. Garda de Coastă, exerciţiu de combatere a migraţiei ilegale pe mare

Poliţia de Frontieră participă şi în acest an, alături de Forţele Navale Române, la activităţile festive organizate la Constanța de Ziua Marinei Române.

Navele Gărzii de Coastă au simulat, astăzi, o operațiune de combatere a migrației ilegale pe mare. Scenariul a prevăzut prezența unor oameni în apă, precum și observarea unei ambarcațiuni suspecte, în timpul unei misiuni de supraveghere.

A fost anunțată Autoritatea Română de Salvare a Vieților Omenești pe Mare (ARSVOM), care a trimis pentru intervenție o șalupă. Navele Ministerului Afacerilor Interne au escortat ambarcațiunea suspectă în port.

La exercițiu au luat parte nava amiral „Ştefan cel Mare” a Poliţiei de Frontieră și o navă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța.

Pentru marinarii din cadrul Gărzii de Coastă, dar și pentru ceilalți (militari și civili), ministrul de Interne, Carmen Dan a transmis un mesaj de sărbătoare.

”Ziua Marinei simbolizează curajul de a înfrunta apele, cutezanța de a depăși barierele și de a merge mai departe în numele unor idealuri și valori comune.

Îi omagiem în această zi pe marinarii militari sau civili care și-au sacrificat viața în conflicte armate pentru apărarea țării sau în alte împrejurări dramatice ce aveau să aducă glorie Marinei Române.

Astăzi, suntem privilegiați să fim parte a NATO, iar angajamentele noastre de securitate și stabilitate regională sporesc rolul Marinei Române în această zonă geostrategică importantă a Mării Negre.

De asemenea, alături de militari, sărbătoriții acestei zile sunt și polițiștii de frontieră – cei care asigură siguranța frontierei de stat, inclusiv la Marea Neagră, dar și misiunile FRONTEX în mările și apele internaționale.

Tuturor acestora le transmit mult succes în misiuni, bun cart înainte și ape liniștite!

Fie ca Sfânta Fecioară Maria, protectoare a marinarilor români, să vă călăuzească și ocrotească drumurile pe ape!” a spus ministrul de Interne, Carmen Dan.

Operațiune de salvare a unor persoane aflate în dificultate pe o barcă gonflabilă pe Marea Neagră#politiadefrontiera #gardadecoasta

Posted by Poliţia de Frontieră Română on 15 August 2017

https://www.facebook.com/politiadefrontiera/videos/1486935301352646/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *