(VIDEO) La Constanța încep protestele împotriva exploatării gazelor de șist

  •  
  •  
  •  
  •  

Aproximativ 60 de membri ai unei organizaţii neguvernamentale pentru apărarea drepturilor omului, organizaţie condusă de Paul Iurea, au protestat în faţa sediului administrativ al Primăriei Limanu, din localitatea 2 Mai. Manifestanţii sunt nemulţumiţi de intenţia Guvernului privind

explorarea şi exploatarea gazelor de şist. Precizăm că Guvernul a aprobat acordurile petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare încheiate între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) şi Chevron – al doilea mare grup petrolier din SUA – pentru perimetrele Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti, acestea intrând în vigoare miercuri, 28 martie. La Constanța, mai multe organizații neguvernamentale își unesc forțele și pregătesc o serie de acțiuni bine puse la punct menite să ia atitudine asupra fenomenului de exploatare a gazelor de şist..

Cele 4 organizații care au făcut deja front comun sunt: Grupul pentru Jurnalism, Cultură și Comunicare, ONG Mare Nostrum, Centrul pentru Resurse Civice și Comisariatul pentru societatea civilă.

La această mobilizare sunt așteptate toate organizațiile neguvernamentale din Constanța, sindicatele, dar și simplii cetățeni ai comunității. Totodată, la manifestări sunt așteptați să ia parte și reprezentanți ai comunității bulgare, oameni care au reușit să determine autoritățile să suspende operațiunile de exploatare a gazelor de șist. În 22 martie, peste 5.000 de locuitorii din Bârlad au protestat la adresa exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică de către Chevron. În București a avut loc, de asemenea, un marș de protest la care au participat peste 100 de oameni.

VEZI VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *