vineri, septembrie 20, 2019
Acasă > Social > Video. Migranți salvați de polițiștii de frontieră români. Misiune în Marea Egee

Video. Migranți salvați de polițiștii de frontieră români. Misiune în Marea Egee

Peste 80 de oameni au fost salvați de poliţiştii de frontieră români aflați în Grecia, în misiune Frontex.

Poliția de Frontieră Română precizează că în timpul patrulării în apele Mării Egee,  în noaptea de 5 spre 6 mai, echipajul navei MAI 1101 a Gărzii de Coastă a salvat  82 de persoane, dintre care 27 de femei și 11 copii, care se aflau pe două ambarcațiuni ce riscau să se scufunde.

”În cadrul Operațiunii Comune “POSEIDON SEA 2017”, coordonată de Agenția FRONTEX, echiajul navei MAI 1101 a identificat, pe timpul misiunilor specifice de patrulare desfășurate în Marea Egee, beneficiind de sprijinul unei ambarcațiuni croate de patrulare costieră, două ambarcațiuni gonflabile de mici dimensiuni, supraîncărcate cu persoane, care se îndreptau dinspre Turcia către apele teritoriale ale Greciei.

După evaluarea situației la fața locului și având în vedere supraaglomerarea ambarcațiunilor și riscul de a se scufunda, polițiștii de frontieră români au început acțiunile de salvare.

La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate în total 82 de persoane, 44 bărbați, 27 femei și 11 copii. Una dintre persoane, un bărbat în jur de 50 de ani, a acuzat dureri la unul din membrele inferioare, motiv pentru care polițiștii de frontieră i-au acordat îngrijiri medicale la bordul navei.

Polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

De la începutul detașării în Grecia (ianuarie 2017), polițiștii de frontieră români de pe navele Gărzii de Coastă au salvat, individual și în cooperare de echipajele celorlalte nave aparținând statelor membre ale U.E., detașate de Agenția Frontex în Grecia,  786 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

82 de persoane, dintre care 27 de femei și 11 copii, salvate d…

82 de persoane, dintre care 27 de femei și 11 copii, salvate de poliţiştii de frontieră români aflați în Grecia, în misiune FrontexPolițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1101 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune FRONTEX în cadrul Operaţiunii Maritime Comune "POSEIDON SEA 2017", au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Egee, 82 de persoane, dintre care 27 de femei și 11 copii, care se aflau pe două ambarcațiuni ce riscau să se scufunde. Persoanele salvate au fost transportate și predate în siguranță autorităților din Portul Chios, pentru efectuarea procedurilor specifice.Detalii la http://bit.ly/2qRt8il#politiadefrontiera

Posted by Poliţia de Frontieră Română on 10 Mai 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *