sâmbătă, 8 august 2020
Acasă > Eveniment > (VIDEO) O pensionară din Năvodari, victima infractorilor printr-o nouă metodă de înșelăciune!

(VIDEO) O pensionară din Năvodari, victima infractorilor printr-o nouă metodă de înșelăciune!

Mare atenție! Hoții au găsit o nouă metodă de înselăciune, votul prin corespondență. Victima infractorilor a fost si o pensionară din Năvodari. Femeia a fost sunată de așa zișii polițiști care sub pretextul că efectuează formalităţi despre votul prin corespondenţă au reușit să afle adresele membrilor familiei stabiliți în străinătate.

Metoda “Accidentul” nu mai dă roade, în urma campaniilor susținute de către presă, infractorii au fost obligați să își diversifice metodele de înșelăciune. Victima acestora a fost și o bătrână din Năvodari. Femeia a fost sunată de escroci care s-au recomandat a fi polițiști care efectuează formalităţi despre votul prin corespondenţă. Chiar dacă la început a ezitat, hoții au fost convingători și au reușit să obțină de la aceasta adresele si numerele de telefoane ale membrilor familiei stabiliți în străinătate.

Femeia si-a dat repede seama că a fost victima unor infractori si în cateva minute si-a sunat membrii familiei sa ii pună la cujrent cu cele întâmplate. Numai că hoții i-o luaseră înainte si apucaseră să îi contacteze fratele căruia i-au cerut cîteva mii de euro sub pretextul că sora lui a avut un accident.

În acest context, oamenii legii vă recomandă să nu oferiţi niciodată date personale despre rudele aflate în străinătate sau chiar în ţară şi să nu răspundeţi unor astfel de solicitări, întrucât Poliţia nu efectuează prin telefon sondaje de opinie şi nici alte formalităţi privind aplicarea votului prij corespondenţă. De asemenea, atât bătrânii, cât şi copiii acestora, sunt sfătuiţi să nu accepte transferul de bani unor persoane necunoscute, dacă sunt contactaţi telephonic, şi să sesizeze imediat Poliţia la numărul 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *