Video. Percheziții într-un dosar de trafic de droguri

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat, joi 5 mai, 22 de percheziții domiciliare, în Buzău, Brăila și București, la persoane bănuite de trafic de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, din 2020 și până în prezent, 11 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 38 de ani, s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc (cannabis) și substanțe cu efect psihoactiv de la persoane din Galați, Brăila și municipiul București, pe care le-ar fi vândut în Buzău.

Persoanele bănuite ar fi închiriat diferite imobile pentru desfășurarea activității infracționale.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate peste 700 de grame de droguri de mare risc, droguri de risc (cannabis) și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, dar și telefoane mobile, 6.500 de lei şi 1.000 de euro.

Totodată, poliţiştii au descoperit la domiciliul unui bărbat din Buzău o cultură indoor de cannabis.

Au fost puse în executare 11 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri. Ulterior, față de 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 37 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar, față de alți 2, s-a dispus continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar.

Sursa: Poliția Română

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *