Video. Percheziții la locuințele unor bărbați cercetați pentru proxenetism și camătă

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și specialiști criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, au investigat activitatea infracțională a unor bărbați bănuiți de proxenetism și camătă.

La data de 6 mai a.c., polițiștii au efectuat 14 percheziții domiciliare în Cluj-Napoca, Dej, Gherla și Râmnicu Vâlcea, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru proxenetism și camătă.

Din cercetări a reieșit că 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de mai multe femei, din municipiile Cluj-Napoca și Dej, în mai multe state europene, printre care Austria și Elveția.

În perioada 2016-2020, în urma practicării prostituției, bărbații ar fi obținut aproximativ 1.000.000 de euro, banii fiind trimiși în România prin intermediul unor persoane sau prin servicii de transfer de bani la distanță.

Totodată, în cauză, față de alte două persoane au fost extinse cercetările cu privire la comiterea infracțiunii de camătă.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite autoturisme, articole de îmbrăcăminte și bunuri de lux.

Sursa: Poliția Română

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *