Video. Persoane cu handicap ținute în condiții mizere și obligate să muncească. Polițiștii au făcut percheziţii în judeţul Giurgiu

La data de 6 februarie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în județul Giurgiu, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în formă continuată.

În fapt, s-a reținut că, începând cu anul 2021 și până la data de 6 februarie 2024, două persoane, membrii ai aceleași familii, ar fi recrutat și adăpostit, într-o anexă improvizată a  locuinței lor, 6 persoane vătămate, pe care le-ar fi exploatat prin supunerea la muncă fizică și ținerea în stare de sclavie, profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra sau de a-și exprima voința, cauzată de afecțiunile fizice și psihice grave de care sufereau, precum și de lipsa mijloacelor de subzistență.

Persoanele cercetate ar fi reținut documentele persoanelor vătămate, pentru a le împiedica să plece și le-ar fi obligat să presteze diferite activități în gospodărie, fără a fi remunerate și fără a li se asigura hrana zilnică necesară, un adăpost corespunzător și condiții minime de igienă.

La data de 6 februarie, în urma percheziției domiciliare efectuate la locuința persoanelor, două dintre persoanele vătămate au fost găsite adăpostite în condiții precare de igienă și având  probleme evidente de sănătate, de natură fizică și psihică.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate înscrisuri de interes pentru cauză (inclusiv acte de identitate ale altor persoane vătămate), precum și alte mijloace de probă.

Audierile se desfășoară la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Sursa: Poliția Română

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *