Acasă > Social > Video. Peste 50 de migranți aflați în pericol, salvați de polițiștii români

Video. Peste 50 de migranți aflați în pericol, salvați de polițiștii români

Peste 50 de persoane din Siria, Iran și Afganistan au fost salvate de la înec de polițiștii de frontieră de pe nava MAI 1104 a Gărzii de Coastă.

Migranții se aflau pe o ambarcațiune care plutea pe Marea Egee și care risca să se scufunde. Din fericire, intevenția polițiștilor români a dus la înlăturarea pericolului. Refugiații au fost duși în siguranță la țărm și predați autorităților din Grecia.

”În data de 27.09.2017, ora 00.40, echipajul navei MAI 1104, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Comune „POSEIDON 2017”, coordonată de Agenția FRONTEX, a identificat, pe timpul unei misiuni specifice de patrulare desfășurate în Marea Egee, o ambarcațiune gonflabilă cu motor, supraîncărcată cu persoane.

După evaluarea situației și având în vedere supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul de a se scufunda, polițiștii de frontieră români au demarat acțiunea de salvare.

La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate 52 de persoane, 19 copii, 10 femei și 23 bărbați, care au declarat ca provin din Siria, Iran și Afganistan.

Polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.)”, se precizează într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Sursa: Poliția de Frontieră

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *