Tuesday, 25 September 2018
Acasă > Politica > Video. Președintele Klaus Iohannis a deschis anul universitar la Constanța

Video. Președintele Klaus Iohannis a deschis anul universitar la Constanța

Președintele Klaus Iohannis a participat, astăzi, la festivitatea de deschidere a noului an universitar, organizată în Piața Ovidiu din municipiul Constanța.

La eveniment au fost prezenți profesori și studenți de la Universitatea “Ovidius”, Universitatea Maritimă din Constanța și Academia Navală “Mircea cel Bătrân”.

Șeful statului a declarat cu această ocazie că ”universitățile au rolul de a forma buni cetățeni și de a contribui la dezvoltarea statului de drept.”

”Am ales să vin la Constanța pentru că este un centru universitar important, iar ofițerii de marină civilă și militară sunt exemple elocvente ale pregătirii de înalt nivel pe care o primesc aici.

Absolvenții dumneavoastră devin repere ale competitivității pe piața globală, mai ales în domenii în care țara noastră are o tradiție în învățământul superior.

În plus, prezența României la Marea Neagră și apartenența la NATO și la Uniunea Europeană reprezintă cu certitudine atuuri care vă oferă un avantaj cert și pe care îmi doresc să le fructificați mai bine în viitor, mai ales că sunteți aici, unde începe Uniunea Europeană.

De foarte multe ori auzim sintagma ‘Vrem o țară ca afară’. Se poate. Dar pentru a avea o țară ca afară avem nevoie, în primul rând, de universități ca afară. Universități care promovează adevărul, gândirea critică și moralitatea, în toate activitățile lor. De exemplu, mi-ar plăcea dacă universitățile ar ajuta la demontarea diverselor mituri nefondate, pe care încă le regăsim în spațiul public. Unul dintre ele, pentru a mă referi chiar la învățământul superior, este mitul fals conform căruia prea mulți tineri merg la facultate”, a precizat Klaus Iohannis.

”De asemenea, nu trebuie să neglijăm dezvoltarea unor rute profesionale, pe model dual, care să reprezinte o alternativă reală și cu recunoaștere socială și materială. Avem nevoie de înalți specialiști, dar și de meseriași bine calificați. Sunt lucruri care ar fi bine să se dezbată mai des, în spațiul public și poate chiar și în Parlament”, a adăugat președintele.

520 de studenți din anul I de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanta participă la deschiderea anului universitar 2017-2018.#ArmataRomâniei #ANMB

Posted by Forțele Navale Române on 2 Octombrie 2017

 

 

Sursa video: Facebook Fortele Navale Române

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.