Video. Se încheie starea de urgență. Pe 15 mai, România intră în stare de alertă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că  starea de urgenţă nu va fi prelungită.

”Data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgenţă. Începând din 15 mai, pentru a ţine epidemia sub control, vom intra într-o aşa numită stare de alertă”, a spus şeful statului.

”După 15 mai putem în principiu să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treabă, dar nu e bine să exagerăm, deplasările să fie necesare, dar nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem. Deplasările vor fi restricționate pentru a pleca din localitate, dar sunt si excepții. E voie să se plece în interes de serviciu, pentru probleme medicale, pentru sport individual, mers cu bicicleta etc. Sunt interzise întâlnirile cu mai mult de 3 persoane”, a adăugat Iohannis.

De asemenea, se vor redeschide saloanele de coafură, frizeriile, cabinetele stomatologice, muzeele în condiții speciale de distanțare, de igienă.

Vom purta mască în spații publice închise, în transportul public în comun.

Președintele a precizat și că sportivii de performanță vor putea în conditii speciale să înceapă  antrenamentele, dar nu vor începe competițiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire.

Bazele sportive nu se deschid pentru amatori.

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Luni, 4 mai 2020

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *