sâmbătă, 29 februarie 2020
Acasă > Social > Video. Trupul militarului ucis în Afganistan a fost adus în țară

Video. Trupul militarului ucis în Afganistan a fost adus în țară

Sicriul cu trupul neînsuflețit al sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, ucis vineri în Afganistan, a fost adus astăzi la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

”Eroul se întoarce acasă!

Gardă, drepţi! Pentru onor, înainte, prezentaţi arm!
Cinste şi onoare memoriei lui, cel ce a slujit, sub tricolor, cu preţul vieţii!

Să ne rugăm pentru sufletul lui!

Dumnezeu să îl aibă în pază!”, a postat astăzi, pe Facebook, Ministerul Apărării Naționale.

Totodată, în toate unitățile militare din țară și din teatrele de operații au avut loc ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Aflat la prima misiune în teatrele de operații, Mădălin Stoica a murit în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune în regiunea Kandahar.

Militarul, de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil.

La propunerea ministrului Apărării Naționale, președintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem cu Ordinul Național “Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, în semn de recunoștință și apreciere pentru dăruirea și curajul manifestate sub culorile drapelului național, pentru spiritul de sacrificiu dovedit în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operații din Afganistan.

MApN a precizat că în același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma, care sunt internați în spitalul militar din Kandahar, starea lor fiind stabilă.

Eroul se întoarce acasă!

LIVE: Eroul se întoarce acasă!Gardă, drepţi! Pentru onor, înainte, prezentaţi arm!Chiar în aceste momente, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, are loc ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Mădalin Stoica, căzut la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan.Cinste şi onoare memoriei lui, cel ce a slujit, sub tricolor, cu preţul vieţii!Să ne rugăm pentru sufletul lui!Dumnezeu să îl aibă în pază!#Romaânia #ArmataRomâniei #MApN #RSM #BraveHearts

Posted by Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro on 18 Septembrie 2017

MApN a prezentat și un ultim interviu cu eroul Mădălin Stoica, militarul căzut la datorie astăzi în Afganistan!

Dumnezeu să te odihnească în pace, camarade!

Un ultim interviu cu Eroul nostru Mădălin Stoica, militarul căzut la datorie astăzi în Afganistan!Pe timpul misiunilor pe care le execută militarii noștri, sanitarii, salvatorii de vieți pe câmpul de luptă, sunt cei care, prin acțiunea lor, pot face diferența între viață si moarte, luptând continuu pentru viața camarazilor lor. Pentru caporalul Mădălin Stoica, salvatorul de vieți de pe câmpul de luptă, soarta a făcut ca astăzi, să nu se poată face nimic… Tot soarta a făcut ca acum câteva zile, colegii noştri să stea de vorbă cu Mădălin, înainte de plecarea într-o misiune şi să realizeze un scurt interviu materializat și într-o postare pe pagina noastră de socializare goo.gl/hBM7A6Dumnezeu să te odihnească în pace, camarade!Sursa: Radio România Actualități#România #mapn #ArmataRomâniei

Posted by Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro on 15 Septembrie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *