luni, februarie 17, 2020
Acasă > Educatie > Viitorii militari au început studiile

Viitorii militari au început studiile

Zeci de tineri, iubitori de patrie, ce au visat cu ochii deschiși să fie cadre militare, au îmbrăcat astăzi pentru prima dată, uniforma și au defilat pe platoul Academiei Navale Mircea Cel Bătrân(ANMB). Tot ceremonialul a făcut parte din festivitatea de deschidere a unui nou an școlar. Emoțiile s-au resimțit puternic în rândul tinerilor dar și în rândul părinților.

“Dragi studenți de anul întâi. Porniți astăzi pe un drum nou care vă va călăuzi către devenirea dumneavoastră profesională și personală. Pe perioada studiilor în Academia Navală, între a fi și a avea, verbul definitoriu pentru dumneavoastră este a fi. Adică a fi dedicat, a fi sârguincios, a fi un bun receptacul al cunoștințelor pe care profesorii dumneavoastră vi le vor transmite, adică într-un cuvânt a fi responsabil și de încredere”, le-a spus contraamiralul de flotilă Vergil Chițac, rectorul ANMB.

Noii studenți ai Academiei Navale Mircea cel Bătrân au trecut prin emoțiile primei zi de școală, însă nu s-a rezumat la o zi obișnuită de cursuri. Festivitatea de deschidere a fost una plină de îndrumări și încurajări, pentru tinerii care vor fi puși în situații limită, ca să-și apere țara.

„Fiind disciplinați din convingere, conștienți de nevoia de a vă forma zilnic și mândri de apartenența la prestigiul al instituției și al școlii îmilitare în care învățați, veți contribui prin pregătire profesională și cu un tablou armonios al trăsăturilor de personalitate la îndeplinirea obiectivelor de mare răspundere cu care armata României este investită”, a susținut comandorul Daniel Căpățână.

Cei mai tineri dintre studenții Academiei Navale, au venit din toate colțurile țării ca să se pregătească pentru o carieră de succes. Stabilitatea locului de muncă și statutul social pe care îl oferă meseria de militar, au fost esențiale în alegerea domeniului de activitate.

„Am fost atrasă de mică de uniforma militară și m-am decis să urmez liceul militar”, ne-a spus studenta Silvia Mădălina Apostolescu.

 „Cred că oricine care ajunge aici își dorește să acceadă cât mai sus pe scara ierarhică. Oricine își dorește să ajungă amiral”, ne-a zis studentul Andrei Robert Stănică.

Alegerea meseriei de militar , le-a aparținut strict candidaților, părinții fiind luați prin surprindere.

„Toți părinții au emoții pentru copiii lor. Academia Navală este o facultate grea și sperăm că toți copiii vor face față cerințelor”, ne-a transmis unul dintre părinții prezenți la deschiderea noului an universitar.

Speranțele că vor efectua misiuni pe mare, în țară și în străinătate, cu scopul de a-și apăra patria, le dă atât părinților cât și tinerilor studenți, curajul necesar pentru a face față provocărilor. Din acest an, studenții vor avea la dispoziție laboratoare noi, dotate modern, pentru a pune în practică toate cunoștințele.

Redactor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *