Acasă > Social > “Violența în familie nu trebuie să te lase rece”

“Violența în familie nu trebuie să te lase rece”

În realitate, cazurile de violență în familie sunt mult mai numeroase față de numărul raportat la direcțiile de asistență socială și protecție a copilului. În acest sens, la nivelul județului Constanţa va fi demarată o campanie ce urmărește să încurajeze românii să apeleze la instituțiile abilitate atunci când se confruntă cu un astfel de caz.

Potrivit directorului adjunct DGASPC CT Mihaela Ristea, – “La nivelul anului 2012 au fost 22 de înregistrări sesizate din care 7 au fost efectiv confirmate, de asemenea alte 17 cazuri înregistrate pe apelul de urgență 112, cazuri care intră în evidența noastră și se aplică procedura pe care o avem la nivelul instituției. Violența îmbracă mai multe forme, înseamnă și neglijență, înseamnă neglijență din partea familiei de a nu oferi copiilor educația de care au nevoie, asistență medicală atunci când au nevoie, violență verbală asupra copiilor , violență nu înseamnă numai abuz fizic asupra copilului. “

Constănţenii vor primi informaţii cu privire la instituțiile la care se pot adresa în cazul în care sunt victime sau chiar martori la abuzuri in familie.

Pentru ca informațiile să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, o caravană cu experți și psihologi va merge în 35 de localități din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *