Acasă > Social > “Virusul Poliţia Română”

“Virusul Poliţia Română”

Ați primit mail-uri de la Poliția Română prin care sunteți  acuzați de piraterie și obligati să plătiți o amendă?

Mesajul cu pricina este un virus care face ravagii în calculatorul utilizatorilor de internet. Acesta îi transmite “victimei” că anunțul vine din partea poliției și îi impută persoanei respective un delict pe care l-ar fi comis.    Mesajul,  denumit “Virusul Poliţia Română”, acuză utilizatorii de piratare,  solicitandu-le bani pentru deblocarea calculatoarelor.  Pagina care apare pe ecran are un aspect oficial și conține în partea dreaptă superioară sigla Poliției Române. Autoritățile afirmă însă că mesajul nu este real și trebuie ignorat.

Oamenii legii avertizează că astfel de mesaje nu sunt inițiate de Poliția Română, iar cei contactați nu trebuie să achite electronic așa zisa amendă. Utilizatorii trebuie să se deconecteze imediat de la internet și să-și repornească apoi calculatorul.

Virusul a apărut prima dată în Statele Unite ale Americii,  Marea Britanie, Germania, Franţa, Elveţia, Austria şi Olanda. Majoritatea acestor atacuri sunt comandate de pe servere localizate în Marea Britanie, Canada și Statele Unite, iar virusul este tradus în mai multe limbi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *