Viscolul puternic afecteaza liniile de inalta tensiune

  •  
  •  
  •  
  •  

Constanta, 19 decembrie 2012 – ora 22:00

Liniile de inalta tensiune sunt afectate de viscolul puternic, vantul ce bate cu mare intensitate si de precipitatiile ce se transforma instantaneu in gheata pe echipamentele electrice.

La ora 19:10, in toata zona de sud a litoralului, de la Eforie pana la Mangalia ce era alimentata cu electricitate prin 6 statii de transformare a fost declansata o avarie datorita vantului puternic care a antrenat in galopaj conductoarele liniilor de inalta tensiune (conductoarele se apropie datorita vantului si se produce arc electric, ceea ce conduce la intreruperea furnizarii de electricitate. O parte a consumatorilor a fost alimentata prompt, in 25 de minute.

 4 linii de inalta tensiune si 3 statii de transformate sunt afectate de conditiile meteorologice si nu exista posibilitatea realimentarii din retelele de medie tensiune, ramanand fara electricitate 12 localitati: Neptun, Dulcesti, Mosneni, Pecineaga, Vinatori, 23 August, Limanu, Hagieni, Arsa, Vama Veche, 2 Mai si municipiul  Mangalia.

Echipele deja sunt in teren, intervenind cu mare dificultate din cauza vantului inghetat ce sufla in rafale si a conditiilor de noapte.

In acelasi timp, sunt afectate si retele electrice de medie tensiune din judetul Constanta.

Sunt nealimentate total 5 linii de medie tensiune si 4 partial, 109 posturi de transformare, fiind afectate 11 localitati: Schitu, Albesti, Darabani, Baraganu, Potarnichea, Movilita, Izvoru, Veteranu, Pestera, Ivrinezu Mare si Ivrinezu Mic.

In judetul Tulcea este nealimentata o linie de medie tensiune partial, cu 9 posturi de transformare, si 2 localitati afectate: Sambata si Cerbu.

In judetele Calarasi si Ialomita nu se inregistreaza avarii care sa afecteze clientii.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul conditiilor meteo deosebite, se numara cordoane si conductoare rupte, crengi cazute pe liniile electrice aeriene, galopaj al conductoarelor ca urmare a vantului extrem de puternic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *