miercuri, 26 februarie 2020
Acasă > Comunicate > Vizită confesională a Muftiului Muurat Iusuf la Penitenciarul Poarta Albă

Vizită confesională a Muftiului Muurat Iusuf la Penitenciarul Poarta Albă

Muftiatul Cultului Musulman din România a organizat luni, 5 mai, o rugăciune comună şi o ceremionie religioasă specială pentru deţinuţii de confesiune islamică de la Peniteciarul Poarta Albă.

Slujba religioasă a fost oficiată de Şeful Cultului Musulman din România,  Muftiul Muurat Iusuf, iar la finalul rugăciunii comune, Corul Dobrogea, al Muftiatului, alcătuit din şapte imami, a interpretat cântări religioase (Ilahii) de slăvire a Profetului Muhammed. În acest context, Muftiatul a oferit celor peste 100 de deţinuţi de confesiune musulmană cărţi religioase despre viaţa profetului, despre învǎţǎturile islamului şi pachete individuale cu alimente

Ceremonia religioasă precede sărbătoarea Miraç Kandili (Noaptea ridicării Profetului), de pe 25 mai, dar şi tradiţionala sărbătoarea culturalǎ a popoarelor turcice – Hâdârlez, a renaşterii naturii şi a trecerii la anotimpul cald.

Muftiatul Cultului Musulman din România  iniţiază, din acest an, un program de asistenţă religioasă şi socială, persoanelor deţinute în penitenciar în zilele de vineri, cu scopul reeducării şi recuperării morale a deţinuţilor de confesiune islamică.

La evenimentul de la Penitenciarul Poarta Albă, din Judeţul Constanţa, a participat şi Consulul General al Republicii Turcia, Ali Bozçalişkan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *