Thursday, 24 January 2019
Acasă > Administratie > Vizită de lucru pe litoral

Vizită de lucru pe litoral

UPDATE

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism se află în aceste zile într-o vizită de lucru în stațiunile pe litoralul românesc. Prin această vizită, Florin Jianu dorește să verifice stadiul pregătirilor pentru minivacanța de 1 mai. Ministrul delegat a avut întâlniri cu reprezentanții din turism în Mangalia, Costinești și Neptun-Olimp.

Ministrul delegat a dorit să se asigure că debutul sezonului estival pe litoral nu va lua pe nimeni pe nepregătite. Florin Jianu a afirmat că doreşte să fie realizate scheme de ajutor de stat pentru turism, litoralul urmând să fie unul din proiectele pilot.

“Este posibil să găsim forme de susținere a turismului prin scheme de ajutor de stat care să ofere facilități pentru investiții, pentru realizarea de noi locuri de muncă, pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii, pentru atragerea turiștilor din alte zone”, a afirmat Florin Jianu, ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism.

De aceeași părere, că zona de sud a litoralului românesc are nevoie de ajutor este și președintele Asociației Litoral-Delta Dunării.

“Este extrem de important să sprijinim proiectele autorităților locale, pentru că sunt primării așa cum este mangalia care are șapte stațiuni în administrare, dar are un buget local destul de mic. De aceea trebuie să realizăm un parteneriat corect public-privat pentru modernizarea și dezvoltarea acestor stațiuni”, ne-a declarat Corina Martin, președinte Asociația Litoral-Delta Dunării

În prima zi din săptămână, ministrul delegat pentru Turism a făcut vizite de lucru în stațiunile din Costinești, Mangalia și Neptun.

La întâlnirea de la Mangalia au fost prezenți și primarul Mangaliei, Radu Cristian, precum și reprezentanți ai Direcției de Turism din cadrul Primăriei Mangalia. În cadrul discuțiilor susținute în incinta Hotelului Paradiso din Mangalia, ministrul delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu a declarat că va susține litoralul românesc al Mării Negre printr-un program pilot de dezvoltare. Florin Jianu a mai spus că este un susținător al tichetelor de vacanță și speră ca această lege să fie aprobată cât mai curând în Parlament. Vizavi de lucrările de reamenajarea a spațiilor de alimentație publică sau cazare, rămase neterminate până la 1 Mai, ministrul a precizat că susține investițiile și că va căuta soluții pentru a nu fi sancționați cei care nu și-au finalizat lucrările. O altă măsură ce se dorește a fi implementată în turism este cea a clusterelor în turism, finanțabile prin Programul Operațional Regional. Referitor la infrastructura în stațiuni, primarul Radu Cristian a declarat că s-a obținut finanțare din fonduri UE pentru reabilitarea falezelor Mangalia-Saturn și Jupiter-Neptun, valoarea totală a celor două proiecte fiind de peste 8 milioane de euro.

‘Aștept un aviz de la Ministerul Dezvoltării și pentru refacerea falezei din Mangalia până spre Olimp. În toate stațiunile am introdus rețeaua de gaze, astfel încât turiștii să poată fi cazați în condiții optime și iarna. Este nevoie de investiții, iar banii din taxele speciale percepute agenților economici care au ca domeniu de activitate turismul vor fi folosiți în această direcție. Susțin parteneriatul public-privat în sectorul turistic’, a precizat, la rândul său, edilul Radu Cristian.

Vizita ministrului Florin Jianu va continua și mâine, când va inspecta celelalte stațiuni din nordul litoralului.

Redactor: Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.