Vizită inopinată a Ministrului Apărării, Mircea Dușa, în Portul Constanța

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a venit la primele ore ale dimineţii într-o vizită neanunțată la Constanța, pentru a vedea starea navelor operaționale NATO. Acesta a concluzionat că vapoarele au nevoie de dotări în ceea ce privește armamentul.

„Avem fregatele care sunt operaționale, acestea trebuie modernizate. De altfel, elicopterele, în momentul de față se află la Brașov pentru a fi modernizate și dotate cu tehnică electronică de război electronic. E necesar în continuare ca navele să fie modernizate, și în ceea ce înseamnă înzestrarea Armatei Române, vom avea în vedere și pe semestrul doi și în anul care urmează, ca prin buget să alocăm acele sume necesare modernizării navelor și menținerii lor la standarde operaționale NATO. Sigur că, sumele nu sunt puține, mă uitam și la submarin, e vorba de vreo 30 de milioane de euro la submarin. E vorba de sume puțin mai importante la fregate, dar oricum acestea sunt operaționale. Este vorba doar de înzestrarea cu armament de luptă navă-navă și navă-aer a fregatelor”, a declarat Mircea Dușa.

Chiar dacă bugetul alocat flotei navale nu a fost niciodată suficient, Mircea Dușa consideră că România își poate îndeplini obiectivele NATO datorită pregătirii militarilor. Înainte de a ajunge la flota militară din Portul Constanța, Ministrul a făcut o vizită și la Academia Navală Mircea cel Bătrân.

„Am discutat puțin cu conducerea institutului de învățământ superior legat de planul de școlarizare pentru anul care urmează, precum și posibilități de selecție mai serioase. Este vorba despre examenele de admitere. Vom face toate eforturile la nivel de minister ca această instituție să aibă o cifră de școlarizare destul de mare, pe măsura solicitării tinerilor care doresc s-o urmeze”, a mai spus Ministrul Apărării.

În ciuda interesului manifestat pentru flota militară, Ministrul Apărării nu a știut să specifice câte nave se află în flotă.

„Navele de care dispune flota fluvială și cea maritimă sunt cele stabilite conform planificării NATO”, a spus Mircea Dușa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *