vineri, 25 septembrie 2020
Acasă > Social > Vizitatori din Tunisia la DGASPC Constanța

Vizitatori din Tunisia la DGASPC Constanța

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța dorește să aducă la cunoștință opiniei publice că în perioada 12-13 noiembrie 2014 va primi vizita unei delegații formată din reprezentanți ai Guvernului Tunisiei și ai UNICEF Tunisia.

Deplasarea în județul Constanța se înscrie în programul vizitei de lucru pe care Reprezentanța UNICEF România o organizează pentru această delegație în cadrul inițiativei de a susține cooperarea orizontală și schimbul de experiență cu alte țări.

Delegația este formată din reprezentanți ai Ministerului de Protecție Socială și ai Institutului Național pentru Protecția Copilului, precum și ai societății civile din Tunisia, iar vizita este inițiată urmare interesului manifestat de către UNICEF Tunisia și are la bază recomandările Biroului Regional UNICEF pentru experiența acumulată în România.

Obiectivul principal al vizitei de lucru se referă la cunoașterea rezultatelor și înțelegerea bunelor practici referitoare la procesul de dezinstituționalizare a copilului în cadrul sistemului de protecție specială, a dezvoltării serviciilor alternative, precum și a demersurilor ce au ca scop prevenirea separării copilului de familia sa.

În acest context, Reprezentanța UNICEF România consideră că o vizită în teren la o Direcție Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, respectiv din județul Constanța, este deosebit de utilă în contextul specific instituțional și administrativ al României.

În cursul zilei de 12 noiembrie 2014, programul delegației tunisiene în județul Constanța cuprinde întâlniri la nivelul conducerii Consiliului Județean Constanța.

Totodată, în dorința de a avea o imagine de ansamblu a sistemului de asistență socială și protecție a copilului din România vor avea loc și întâlniri la nivelul autorităților publice locale, respectiv la Serviciul Public de Asistență Socială al Comunei Cumpăna, dar și vizitarea serviciilor sociale dezvoltate în această comunitate.

DGASPC Constanța și-a manifestat disponibilitatea și deschiderea în primirea vizitei delegației tunisiene în serviciile rezidențiale din subordine, apreciind interesul manifestat de colegii din Tunisia, dar si de Reprezentanța UNICEF România de a include în programul activităților județul Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *