Acasă > Social > Vosganian: Cu nivelurile actuale ale TVA şi CAS, România nu poate avea creştere economică de peste 4%

Vosganian: Cu nivelurile actuale ale TVA şi CAS, România nu poate avea creştere economică de peste 4%

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, joi, că preocuparea principală a guvernului trebuie să fie anul viitor nivelul TVA şi al CAS, deoarece cu valorile actuale România nu va putea avea o creştere economică de peste 4%.

“Cu nivelurile actuale ale TVA şi CAS nu putem avea o creştere de peste 4% pe an. Aceasta trebuie să fie preocuparea Guvernului anul viitor”, a spus Vosganian, la conferinţa “Cei mai mari jucători din economie”, organizată de Ziarul Financiar.

El a arătat că industria românească este “pe o cale bun”, întrebarea fiind cum trebuie susţinută în continuare.

“Producţia industrială a crescut cu peste 8% la patru luni, exportul a fost de 13,17 miliarde euro şi importurile au ajuns la 15,3 miliarde de euro, astfel că deficitul comercial este de 1,6 miliarde de euro, iar deficitul de cont curent este aproape neglijabil”, a spus Vosganian.

Ministrul a adăugat că şi nivelul comenzilor în industrie are o creştere de 9,1-9,2%.

În luna martie, Vosganian a declarat că Guvernul ar putea reduce TVA şi contribuţiile la asigurări sociale dacă Produsul Intern Brut (PIB) va creşte în acest an cu 1,5% – 2%.

Pentru anul în curs autorităţile estimează o creştere economică de 1,6%. În primul trimestru Produsul Intern Burt a urcat cu 2,2% faţă de perioada similară a anului trecut.

Guvernul a majorat TVA, în iunie 2010, de la 19% la 24%.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *