Acasă > Eveniment > „Vreau să previn!” – Sfaturi de la specialiștii ISU „ Dobrogea”

„Vreau să previn!” – Sfaturi de la specialiștii ISU „ Dobrogea”

A fi prevăzător vă poate scuti de multe necazuri! Este lecția cu care lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „ Dobrogea” vine în întâmpinarea turiștilor, dar și a constănțenilor care se află la malul mării. Au ales unul dintre cele mai populate centre comerciale din oraș și au venit pregătiți atât cu pliante informative cât și cu un echipaj al SMURD, gata să facă demonstrații de prim ajutor.

“În cursul zilei de azi desfășurăm o activitate de informare preventivă prin care conștientizăm cetățenii cu privire la măsurile care trebuiesc luate  în situații de urgență cum ar fi incendii, cutremur, alunecări de teren și alte situații la care ei se pot expune. ” a declarat plutonierul Hagi Daian,  purtător de cuvânt al ISU „Dobrogea”.

Cei care s-au arătat interesați să primească și mai multe informații au avut posibilitatea de a asista la o demonstrație de prim ajutor, realizată de specialiștii SMURD. Pe lângă manevra Heimlich, aplicată în cazul unora dintre cele mai periculoase incidente și alte sfaturi utile, pompierii le-au oferit oamenilor și posibilitatea de a-și măsura, gratuit tensiunea și de a primi informații despre starea lor de sănătate.

Acțiunea pompierilor constănțeni se înscrie în cadrul campaniei „ Vreau să previn!”.

Redactor: Andreea Barbu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *