marți, decembrie 10, 2019
Acasă > Economie > Vreme nefavorabilă. CCINA Constanța face precizări privind eliberarea avizului de forţă majoră

Vreme nefavorabilă. CCINA Constanța face precizări privind eliberarea avizului de forţă majoră

ccinaCamera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa a transmis, astăzi, un comunicat privind eliberarea avizului de forţă majoră  către agenții economici din județ.

”Având în vedere avertizările meteorologice şi codurile instituite pe raza judeţului Constanţa, din perioada 06.01.2017 şi până în prezent,  precum şi fenomenele meteorologice extreme ce au afectat activitatea multor agenţi economici, le reamintim firmelor constănţene că există posibilitatea solicitării unui aviz de forţă majoră, menit să exonereze de răspundere contractuală partea care invocă evenimentul de forţă majoră şi care nu şi-a îndeplinit sau nu-şi poate îndeplini, total sau parţial, obligaţiile asumate prin contract, faţă de partenerul contractual.

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa are atribuţia exclusivă de a aviza cazurile de forţă majoră, în raza judeţului Constanţa. Până la acest moment, s-au înregistrat numeroase solicitări, primite din partea agenţilor economici.

Deosebit de important este ca agenţii economici, afectaţi de evenimentul de forţă majoră, să notifice partenerilor contractuali, existenţa forţei majore, ce împiedică executarea totală sau parţială a obligaţiilor contractuale, în termenul stipulat în contract sau, în absenţa unei astfel de prevederi, într-un termen rezonabil de la declanşarea forţei majore, urmând ca ulterior să prezinte avizul de forţă majoră eliberat de CCINA Constanţa.

Pentru consultanţă, în ceea ce priveşte documentaţia necesară, puteţi contacta Direcţia Juridică şi Arbitraj, din cadrul CCINA Constanţa”, se arată în comunicatul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *