Zăpadă, polei și vânt puternic. Sfaturile IGSU pentru șoferi

  • 24
  •  
  •  
  •  

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că se înregistrează ninsori viscolite, strat de zăpadă și depuneri de gheață în 17 județe și în Capitală. Atenționarea meteorologică vizează regiunile sudice și sud-estice ale țării până la ora 20:00.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce vă pot pune în pericol viața şi sănătatea, în cazul în care plecați la drum, IGSU vă reamintește să vă informați asupra traseelor pe care le aveți de parcurs și să evitați zonele greu accesibile.

Totodată, înainte de a începe deplasarea, să vă asigurați că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Recomandări pentru conducătorii auto:

– Să evite acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie;.

– În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie sau fulgilor de zăpadă, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse şi pe timpul zilei, mai ales în condiţiile de vreme nefavorabilă;

– Asiguraţi buna funcţionare a sistemului de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii;

– Întotdeauna trebuie păstrată în mers o distanţă suficientă faţă de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiţii de siguranţă în caz că acest lucru este necesar.

Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Sursa: IGSU

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *