luni, februarie 24, 2020
Acasă > Eveniment > Zece români au furat articole de îmbrăcăminte din depozitul unei firme de lux din Italia

Zece români au furat articole de îmbrăcăminte din depozitul unei firme de lux din Italia

Cei 10 români au acţionat în cursul lunii decembrie 2012, în Italia. Aceştia au sustras dintr-un depozit al unei firme de lux, situat în oraşul Verona, peste o mie de articole de îmbrăcăminte. Preţul de vânzare al unui articol se ridică la două mii de euro, iar întreg prejudiciul este de două milioane de euro. Membrii grupării au expediat bunurile furate în România, prin intermediul unor firme de curierat rapid, urmând ca produsele să fie comercializate în Capitală.

“Furtul a avut loc într-un timp extrem de scurt, suspecţii reuşind, cu ingeniozitate, să anihileze sistemele de securitate şi paza depozitului. După comiterea furtului, bunurile au fost trimise de membrii grupării din Italia, prin intermediul unei firme de curierat, sub formă de colete cu o greutate totală de aproximativ 1.300 kg, în şapte transporturi diferite, în ţară, pentru a fi depozitate şi plasate pe pieţele din România, dar şi din străinătate. Coletele erau destinate membrilor reţelei aflaţi în ţară”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Române.

Cei zece români au crezut că au scăpat basma curată, dar din păcate pentru ei, bucuria nu a durat decât o lună.

Procurorii DIICOT, în colaborare cu autorităţile judiciare italiene şi cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO –  Serviciul Antidrog, au reuşit să depisteze membrii reţelei. În urma percheziţiilor, cinci persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT. Între timp, niciuna dintre ele nu mai are voie să părăsească ţara pentru 30 de zile. De asemenea, autorităţile italiene au identificat alţi trei cetăţeni români suspectaţi ca fiind autorii furtului, iar doi sunt căutaţi în continuare. Bunurile sustrase au fost recuperate în proporţie de 95%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *