Zeci de kg de droguri, expediate din Spania în România. Doi bărbați au fost reținuți

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În ambele cauze, s-a reținut că bănuiții s-ar fi deplasat în Spania, de unde ar fi achiziționat peste 10  kilograme de cannabis și un kilogram de hașiș, respectiv aproximativ 10 kilograme de cannabis, pe care le-ar fi ambalat și expediat prin intermediul unei firme de curierat către România.

Astfel, la data de 8 martie a.c., persoanele bănuite au fost prinse, în flagrant delict, de către organele de urmărire penală în timp ce ridicau, din municipiul București, coletele expediate din Spania, în care se aflau disimulate drogurile de risc, ce erau destinate comercializării către consumatori din municipiul București și județul Ilfov.

La data de 9 martie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus, în cele două dosare distincte, reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în ţară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În cursul zilei de astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Sursa: Politia Romana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *