marți, februarie 25, 2020
Acasă > Educatie > Zeci de liceeni din întreaga ţară au participat la Tabăra de Vară pentru Cercetași

Zeci de liceeni din întreaga ţară au participat la Tabăra de Vară pentru Cercetași

Copii din toate colţurile ţării au participat timp de o săptămână la Tabăra de Vară pentru cercetaşi. Proiectul a fost demarat în urmă cu 7 ani de Ministerul Apărării, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului și se adresează elevilor claselor IX-A, a X a și a XI-a.

“Scopul este de promovare a carierei militare. Sigur,  vor pleca cu un bagaj mare de cunoştinţe atât teoretice cât şi practice şi sperăm că mulţi se vor hotărî să urmeze o profesie militară.” a spus colonel Mihaela Iliescu, comandant Tabără.

Pentru a participa la această tabără, elevii au fost nevoiţi să realizeze eseuri prin care să demonstreze afinitatea pentru activităţile militare.

“Am ajuns în tabără în urma unui concurs de selecție unde   am participat cu câteva eseuri despre viața unui militar. Vreau să devin militar și de aceea am ales să vin aici, să văd ce presupune cariera militară.” a spus Dragoş Bălănici, Iaşi.

„Una dintre opțiunile la facultate era Academia Militară. Instructajul a fost destul de ușor, am învățat diverse activități marinărești, spre exemplu cum se face nodul marinăresc, dar au avut un grad de dificultate mult mai scăzut.” a spus Ana Rotaru, Piatra Neamţ

Antrenamentele i-au determinat pe unii să renunţe la visul unei cariere militare şi, în acelaşi timp, să-i aprecieze mai mult pe soldaţi.

„Totul este foarte greu, este dificil de învățat, dar sunt lucruri interesante. Cred că cei care lucrează în Armată sunt foarte bine pregătiți. Pentru mine Academia Navală nu este o opțiune, dar mi-ar plăcea să lucrez în Armată.”  a afirmat Claudia Evănescu, Slobozia:

La finalul taberei participanţii au primit diplome şi premii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *