Zeci de mașini implicate într-un carambol, pe A2 București-Constanța. 16 oameni au ajuns la spital

  •  
  •  
  •  
  •  


Zeci de mașini au fost implicate într-un carambol  produs astăzi,  pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, la kilometrul 183, în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral, unde s-a circulat în condiții de ceață.

Au fost implicate peste 50 de autoturisme si aproximativ 150 de persoane.

16 oameni, dintre care 7 copii, au fost transportați la spital şi alte peste 40 au fost asistați medical la locul evenimentului.

”Având in vedere valorile ridicate de trafic înregistrate în această perioadă pe autostrada București-Constanța și a numărului de autovehicule implicate în accident, începând cu ora 07:40 a fost activat planul roșu de intervenție, care a presupus suplimentarea resurselor medicale și a forțelor de intervenție din 3 județe, la fața locului, respectiv ISU București-Ilfov, ISU Călărași, ISU Ialomița, pe lângă echipajele ISU Constanța.

După evaluarea medicală a persoanelor implicate în accident, 57 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care 16 au fost transportate la spital (7 copii) și alte 41 de persoane au fost asistate medical la locul evenimentului.
Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit peste 160 de pompieri, paramedici, medici, asistenți, cu 5 autospeciale de stingere, 5 autospeciale de transport personal și victime multiple, 18 ambulante SMURD tip B, 3 ambulante SMURD terapie intensiva mobila, 17 ambulante ale Serviciului Județean de Ambulanță, un punct mobil avansat, 6 autospeciale pentru descarcerare, un punct mobil de comandă, din Județul Constanta, Ialomița, Călărași și București-Ilfov, dar și un elicopter SMURD.

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat începând cu ora 11:00”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență.

Un alt carambol s-a produs în jurul pranzului pe A2, tot în zona localității Medgidia, dar pe sensul către București.

Centrul Infotrafic anunţă că în eveniment au  fost implicate trei autoturisme.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, dr. Claudia Tatarici a precizat că zece persoane au suferit traume minore.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *