Acasă > Social > Zeci de nou-născuți sunt abandonați în Spitalul Județean Constanța

Zeci de nou-născuți sunt abandonați în Spitalul Județean Constanța

Fie că este vorba despre nou-născuți sau copilași ce ajung cu diverse afecțiuni la spitalul de Urgență Constanța, părinţii îi abandonează fără remuşcări.

„Din păcate, fenomenul abandonului copiilor în spital este un lucru extrem de serios, care, nouă ca Spital de Urgență, ne provoacă mari bătăi de cap. Este din ce în ce mai frecvent și se întâmplă cu mame la vârste din ce în ce mai tinere. numărul cazurilor a crescut iar infrastructura existentă cu greu poate face față.” a afirmat Dănuț Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța.

Fenomenul ia amploare de la lună la lună. În prezent sunt 15 copii abandonaţi în spital, iar cei care au probleme la naștere și trebuie ținuți sub supraveghere nu au loc din cauza că paturile sunt ocupate deja.

„De cele mai multe ori acești copii provin din familii dezorganizate, familii cu mulți copii chiar și consumatori de băuturi alcoolice. Primul pas pe care îl facem este identificarea mamei, apoi a rudelor până la gradul 4, iar dacă aceste aspecte nu putem să se soluționăm, ultima variantă este instituirea unei măsuri de protecție specială.” a declarat Mihaela Ristea, directorul adjunct al DGASPC.

Pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani se încearcă găsirea unui asistent maternal. Ceilalți riscă să ajungă într-un centru de plasament. Micuții cu afecțiuni sunt plasați în centre care să răspundă nevoilor pe care le au. În acest moment, jumătate din secția de Neonatologie este ocupată de nou-născuți abandonați, la nivelul întregului spital înregistrându-se o medie de 10 copii abandonați pe lună.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *