Acasă > Eveniment > Zeci de transportatorii protestează, astăzi, nemulțumiți de prețul poliței RCA

Zeci de transportatorii protestează, astăzi, nemulțumiți de prețul poliței RCA

Transportatorii protestează, luni, pe șoselele și centurile României cu privire la prețurile RCA, mergând cu viteză redusă, conform informațiilor Federației Operatorilor România de Transport și a Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

‘Nu se mai întâmplă ce s-a întâmplat acum o săptămână, când a fost un balamuc. Se merge cu viteză redusă pe toate liniile de centură din țară și pe drumurile de tranzit. Este un protest mai liniștit, pentru că joi ne pregătim de protestul de pe 15 septembrie din București’, a declarat, luni, , președintele COTAR, Vasile Ștefănescu.

La rândul său, președintele de onoare al Federației Operatorilor România de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a afirmat că luni transportatorii vor protesta pe Sebeș-Sibiu și centura Sucevei. La acest protest vor participa câteva sute de transportatori.

Patronatele din transporturile rutiere solicită Guvernului să înghețe tarifele RCA prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență, la valorile medii din raportul Milliman, și conform cu propunerile transportatorilor trimise Executivului la începutul lunii august, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

”Actuala Ordonanță de Urgență, publicată pe site-ul Ministerului de Finanțe, este doar generală și nu limitează tarifele RCA, transportatorii rutieri fiind nemulțumiți de forma acesteia, urmând ca, în data de 15 septembrie 2016, să se organizeze un protest național împotriva creșterii tarifelor RCA. Guvernul poate limita tarifele RCA conform Legii Concurenței 21/1996, modificată și completată în 2016, iar Consiliul Concurenței investighează de 2 ani piața asigurărilor din România împotriva unor practici neconcurențiale, practici care au fost dovedite în raportul Milliman, întocmit la cererea ASF și trimis către Parlament‘, notează sursa citată.

Potrivit UNTRR, ‘sistemul bonus-malus nu funcționează, tarifele RCA au crescut de 2-3 ori, iar acordarea bonusului de către firmele de asigurare nu mai îndeplinește scopul pentru care a fost creat, încălcându-se Norma nr. 23/2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *