Acasă > Eveniment > UPDATE: Zi decisivă pentru Dan Voiculescu

UPDATE: Zi decisivă pentru Dan Voiculescu

Dan Voiculescu se va prezenta astăzi în fața magistraților Curții de Apel București, pentru a afla sau nu dacă rămâne în arest. Omul de afaceri cere anularea pedepsei de 10 ani, pe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, pe motiv că nu a fost judecat de un complet legal constituit.

Pe 15 octombrie, instanţa a admis în principiu contestaţia lui Dan Voiculescu, urmând ca judecarea pe fond să se facă azi.

Pe 8 august, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu. În același dosar au fost condamnați și Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, la 8 ani de închisoare, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, la 7 ani de închisoare și Corneliu Popa, fost director general al ADS, la 8 ani de închisoare.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus totodată confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Dan Voiculescu.

UPDATE

Curtea de Apel București a amânat pentru 9 decembrie judecarea contestației depuse de omul de afaceri Dan Voiculescu prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Motivul amânării l-a constituit faptul că trebuie citată în proces Agenția Domeniilor Statului (ADS), ca parte civilă în dosar, așa cum a solicitat reprezentantul DNA. Tot acum, avocatul lui Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, a solicitat ca probe înregistrări ale ședințelor de judecată din dosarul ICA, începând cu data de 1 iulie, până la 5 august, pentru a demonstra atitudinea “vădit ostilă și abuzivă, lipsită de imparțialitate” a judecătorilor Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea.

De asemenea, el mai susține că sentința dată de cei doi magistrați în dosarul ICA ar conține “multiple erori” și că are deja pregătită o plângere la CEDO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *