duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Politica > Ziarista Alice Hirsch agresată la şedinţa CL Mihail Kogălniceanu

Ziarista Alice Hirsch agresată la şedinţa CL Mihail Kogălniceanu

Membrii Consiliului Local Mihail Kogălniceanu s-au reunit ieri, la Căminul Cultural, într-o şedinţă pentru a dezbate şi supune aprobării o serie de proiecte de hotărâre. Numai că ceea ce părea a fi o şedinţă de lucru s-a transformat într-un conflict deschis cu un reprezentant al presei care nu s-a ferit de-a lungul timpului să scrie articole critice la adresa administraţiei locale.

Mai exact, localnici participanţi la şedinţa CL Mihail Kogălniceanu au agresat-o fizic şi verbal pe jurnalista Alice Hirsch de la cotidianul constănţean Liderul de Opinie. Fiind o şedinţă publică, aceasta a venit să-şi i-a informaţiile necesare de la faţa locului, precum şi niste imagini. Numai că, în momentul în care s-a ridicat să facă nişte poze, mai multe ouă au început să ,,zboare” în direcţia ei. ,, Un individ a început să arunce cu ouă, iar unul m-a nimerit în coloană. Când m-am întors am văzut oul spart pe jos”, ne-a declarat Alice Hirsch. Gestul acelui individ a survenit, potrivit ziaristei, după ce primarul comunei, Ancuţa Belu (membru PNL), a afirmat ,,asta e jurnalista care este plătită de Scupra (n.r. referire la consilierul local PSD, Ion Scupra) şi care vă face ţigani şi interlopi”. Pentru a evita escaladarea conflictului, reprezentanta cotidianului constănţean a vrut să părăsească sala de şedinţe, dar a mai avut parte de un incident. ,,Am vrut să plec. Atunci, un individ aflat în spatele meu m-a lovit cu piciorul mai jos de genunchi, m-am dezechilibrat şi am căzut. Desigur, individul a pozat în nevinovat… Acum realizez că putea să mă înjunghie pe la spate şi să spună că am făcut-o singură”, ne-a relatat Alice Hirsch. De altfel, pentru a avea un tablou complet al situaţiei, trebuie să menţionăm că unii localnici prezenţi în sală nu s-au sfiit să înjure şi să huiduie reprezentantul mass-media venit să consemneze aspecte din şedinţa Consiliului Local Comunal.

Primăriţa se apără

Deocamdată, Alice Hirsch nu a făcut nicio plângere la organele abilitate să cerceteze cazul şi să ia măsuri în consecinţă. ,,Încă nu m-am decis. Cred că voi înainta o acţiune în instanţă împotriva primarului Ancuţa Belu pentru calomnie şi instigare la violenţă”, ne-a declarat ziarista. La scurt timp după incident, presa avea să primească un comunicat din partea edilului şef al comunei Mihail Kogălniceanu prin care-şi exprimă regretul vizavi de evenimentele petrecute la şedinţă. ,,Doresc să precizez că nu am nicio legătură cu evenimentele neplăcute de astăzi. De asemenea, fac precizarea că, contrar afirmaţiilor făcute, potrivit cărora eu aş fi pus oamenii să agreseze jurnalistul, cei care au agresat-o nu au nicio legătură cu mine, ci mai degrabă este o înscenare a consilierilor PSD care au dorit să părăsească şedinţa. Consider că lupta politică a depăşit orice limită şi fac apel atât la locuitorii comunei cât şi la consilierii locali de la toate partidele să lase lupta politică şi să depună eforturi pentru ca proiectele de dezvoltare a comunei să poată fi adoptate”, susţine primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu, în comunicatul respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *