Acasă > Eveniment > Zilele Asistenței Sociale, sărbătorite la Cumpăna

Zilele Asistenței Sociale, sărbătorite la Cumpăna

Zeci de asistenți sociali din judeţele Constanța și Tulcea s-au întâlnit în sala de ședințe a Primăriei Cumpăna pentru a sărbători Zilele Asistenței Sociale. „ Este o ocazie pentru a ne reîntâlni, pentru a pune la punct planul de viitor, pentru a asculta părerile colegilor și propunerile și de ce nu, pentru a ne cunoaște.“, a declarat Adriana Mihalache, preşedintele teritorial al Asociaţiei Asistenţilor Sociali.

Participanţii au purtat discuții pe tema stabilită la nivel mondial de Federația Internațională a Asistenților Sociali , „Criza Economică și Socială- Soluțiile Asistenței Sociale”.

„Dorința noastră este de a implica şi comunitatea în rezolvarea problemelor, de a promova voluntariatul, de a avea cât mai multă diversitate în rândul oamenilor, în abordarea problemelor de natură socială, indiferent că ne adresăm copilului, mamei sau celui ințelept. Promovăm egalitatea, echitatea între toate categoriile sociale de oameni.”, a spus Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

Pentru că asistenții sociali se ocupă în principal de recuperarea și reintegrarea psiho-socială a persoanelor cu probleme speciale, autorităţile din Cumpăna s-au oferit să sprijine aceste acțiuni. Asistenții sociali au semnat în cadrul întâlnirii un protocol de colaborare cu Primăria. Potrivit Marianei Gâju, “această zi este marcată prin semnarea unui parteneriat, ca acest centru al Asistenților Sociali din Dobrogea să își aibă sediul în comuna Cumpăna. Este un schimb de experiență în care cele două județe Constanța și Tulcea își exprimă punctele tari și punctele slabe din domeniul activității sociale.”

Cumpăna avut și un musafir special la Centrul Cultural, unde s-a desfășurat Campionatul Național de Șah. Elisabeta Polihroniade, marea maestră internațională în sportul minții, a fost prezentă la concurs. Sportiva a fost impresionată de implicarea copiilor în activități extracuriculare. „ Îmi place entuziasmul lor, îmi place și atunci când plâng. Asta înseamnă că dacă au pierdut o partidă nu le este indiferent.“, a declarat fosta campioană. Maestra Elisabeta Polihoniade speră că mulți copii își vor transforma pasiunea pentru șah într-o adevărată performanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *