Saturday, 20 October 2018
Acasă > Social > Zilele Recoltei au început la Năvodari

Zilele Recoltei au început la Năvodari

Legume proaspete, fructe dulci şi bine coapte, brânzeturi, produse tradiţionale şi cârnaţi bine rumeniţi. Toate aceste bunătăţi se găsesc, începând de vineri, la stadionul Flacăra din Năvodari, unde zeci de producători au venit cu bucate alese cu prilejul Zilelor Recoltei.

“Mușchi de porc, șunculiță, telemea, urdă, burduf […] prețurile sunt cuprinse între 25 – 30 de lei Kg […] 20 urda”, a spus unul dintre producărori.

Toate produsele de la târg sunt româneşti, iar când vine vorba de preţuri, este loc şi de tocmeală.

“Avem ce se cuvine – morcov, dovleci, de toate […] din grădina noastră de la Corbu. Prețurile sunt acceptabile […] mai lăsăm, mai negociem”, a spus o producătoare.

La mare căutare chiar din prima zi par să fie gogonelele şi pepenii pentru murat.

“Mi se pare că e marfă mai frumoasă ca anul trecut […] iar prețurile sunt acceptabile […] facem un plan de bătaie, ca să vedem ce cumpărăm”, a spus un cumpărător.

“Prețurile sunt accesibile, că așa e în toată lumea”, a apreciat un alt cumpărător.

Dar Zilele Recoltei în Năvodari mai înseamnă şi muzică, voie bună şi diferite concursuri care să evidenţieze calităţile năvodărenilor. Aşa că duminică, vom afla cine este cel mai rapid băutor de vin, cine aleargă cel mai bine cu sacul de cartofi sau cine este cel mai puternic din Năvodari. Tot atunci năvodarenii vor putea discuta şi cu primarul oraşului, Nicolae Matei.

R – Ana-Maria Stancu

O – Adrian Corchie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.