Tuesday, 25 September 2018
Acasă > Editorial > Ziua Constanței. Dacă Primăria nu e, nimic nu e

Ziua Constanței. Dacă Primăria nu e, nimic nu e

Astăzi e Ziua Constanței. Primăria ne-a informat că nu sunt bani pentru La mulți ani, Constanța. S-au cheltuit cu puii, orezul, făina, RATC-ul moca, etc. Pentru Carnavalul cu maimuțăreli s-au găsit, pentru La mulți ani, Constanța nu.

Dar, vorba cantautorului, dacă Primăria nu e, nimic nu e? Orașul ăsta e locuit numai de primar, consilieri, funcționarii din Primărie, neamurile și atârnătorii lor pe persoană fizică și juridică? Orașul ăsta mai are vreo organizație neguvernamentală mobilată financiar, capabilă să organizeze ceva, un ONG, gen ăla subvenționat de cocostârci politici care urlă că i s-a mâncat spațiul verde și pe el îl doare fiindcă el și numai el iubește Constanța?

Am mai spus-o și altădată, acest oraș s-a degradat, s-a lăsat pe mâna unor ne-simțitori, fiindcă nu are conștiință de sine. E prea tânăr, comunitatea nu simte apartenența la bătrânul Tomis. Din păcate, prea puțini dintre noi se simt legați de Constanța, cei mai mulți se simt legați doar de banii acestui oraș, bani pe care îi vânează pentru propria îmbuibare.

PS Bunicul nevesti-mii, un mic industriaș din Buzău, pantofar, pe numele lui Nicolae, umplea birja cu bocăncei și ghetuțe și, de Sfântul Nicolae, încălța toți copiii de pe străzile din jurul fabricii. Ați auzit de vreun bogat, Constantin, sau de vreo bogată, Elena, care de Ziua Constanței, când se sărbătoresc sfinții Constantin și Elena, să meargă în piața publică și să împartă câte o prăjitură în semn de recunoștință pentru acest oraș din banii căruia s-au îmbogățit?

Constanța e un oraș trist. Frumos, dar așa de trist…

VALENTIN COMAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.