sâmbătă, 8 august 2020
Acasă > Comunicate > “Ziua Europeana de Lupta Impotriva Traficului de Persoane”

“Ziua Europeana de Lupta Impotriva Traficului de Persoane”

Fundatia World Vision Romania in parteneriat cu  Agentia Nationala de Lupta Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanta si Liceului „Ovidius” din Constanta, va invita vineri, 18 octombrie 2013, ora 14.30, in fata magazinului City Park Mall din Constanta, la flash mobul de constientizare a publicului cu tema ,,Traficul de persoane exista !’’.

Dupa derularea flash mob-ului, voluntarii World Vision impreuna cu elevii Liceului „Ovidius” vor imparti trecatorilor materiale informative despre modul in care pot combate individual acest flagel, prin vigilenta de care cetatenii trebuie sa dea dovada in momentul in care aleg sa munceasca in strainatate sau in tara fara forme legale, fara a verifica firma si destinatia in care vor ajunge, fara a respecta pasii de baza in cazul unor asemenea actiuni, cat si pentru a informa minorii despre existenta traficului de persoane si pentru a-i instrui cum sa fie in garda fata de persoanele straine care le vand promisiuni dar le ofera in schimb un cosmar, o copilarie distrusa.

Modalitatea cea mai explicita prin care li se poate transmite informatia adolescentilor si copiiilor, in incercarea de a-i pregati psihic pentru o potentiala situatie in care pot fi abordati in scopul traficarii si instruiti cum sa reactioneze si unde sa ceara ajutorul, este proiectia de filme, impactul vizual fiind unul foarte puternic. Din acest motiv, Fundatia World Vision Romania impreuna cu partenerii sai va proiecta maine, 18 octombrie, filmul „Nefarious” („Vanzator de suflete”), in comunitatile rurale Cumpana si Corbu.

La Cumpana, vizionarea filmului va avea loc la Caminul cultural, incapand cu ora 17:30, parteneri la aceasta activitate fiind Asociatia pentru dezvoltare comunitara Cumpana, Liceul tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpana, Asociatia parintilor „Grup scolar Cumpana” si Primaria si Consiliul local Cumpana.

La Corbu, vizionarea va avea loc la Caminul cultural din comunitate, incepand cu ora 14, partenerii locali la activitate fiind, Asociatia de dezvoltare comunitara Corbu si Primaria Corbu.

 Actiunile din Constanta, Cumpana, Corbu si Cobadin au loc in cadrul campaniei dedicata Zilei Europene Impotriva Traficului de Persoane, derulata de Fundatia World Vision Romania, la nivel national, in perioada 14 – 18 octombrie 2013.

In judetul Constanta, Fundatia World Vision Romania a derulat in perioada 2010 -2012, proiectul „Prevenirea Traficului de Persoane”, in comunele Cumpana, Cobadin si Corbu.

World Vision Romania  – World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, reprezentantii acestui ONG lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. In 22 de ani de prezenta in Romania am ajutat peste 350.000 de copii si adulti, in 200 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras. De aceea deruleaza in comunitatile rurale unde este prezenta programe de lunga durata pentru educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala. Copiilor li se faciliteazã astfel accesul la educatie formala si informala si la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea comunitatii în care traiesc.    www.worldvision.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *