Ziua Înălţării Domnului și Ziua Eroilor. Ceremonii militare și religioase, organizate în toată ţara

Ministerul Apărării Naţionale organizează joi, 13 iunie, Ziua Înălţării Domnului Isus Hristos, în marile garnizoane din ţară, precum şi la mausoleele eroilor şi la cimitirele şi parcelele de onoare, ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Eroilor.

Cu acest prilej, vor fi rostite în mod simbolic nume ale eroilor poporului român căzuţi la datorie în războaiele purtate de Armata României sau în misiuni executate în teatrele de operaţii, în toate lăcaşele de cult se vor trage clopotele la ora 12.00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se va păstra un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii noştri.

Forțele Navale Române vor marca această zi prin participarea la ceremonii militare și religioase, organizate în garnizoanele București, Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea și Babadag, astfel:

La București, începând cu ora 12.00, reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Navale vor participa la ceremonii de depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, la Monumentul eroilor militari căzuți în misiune în teatre de operații și pe teritoriul României din Parcul Tineretului și la Monumentul Eroilor Patriei de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

La Constanța, activitatea va avea loc la Monumentul Eroilor din Cimitirul Central, începând cu ora 12.00, unde marinarii militari vor depune coroane de flori, împreună cu studenți și elevi ai instituțiilor militare de învățământ din Forțele Navale și cu reprezentanți ai autorităților locale și ai asociațiilor socio-profesionale.

La Mangalia, militarii și reprezentanții autorităților și asociațiilor locale vor depune coroane de flori la Complexul Monumental din Piața Republicii, începând cu ora 12.00.

La Brăila, la ora 17.00, marinarii militari, alături de reprezentanții locali, vor fi prezenți la Cimitirul Eroilor „Sfântul Constantin”, unde se va desfășura o ceremonie militară.

La Tulcea, începând cu ora 12.00, militarii din Forțele Navale vor participa la ceremonia militară care se va desfășura la Cimitirul Eroilor.

La Babadag, în cadrul unei ceremonii militare organizate la Monumentul Eroilor, începând cu ora 12.00, infanteriștii marini vor aduce un omagiu celor căzuți la datorie.

Sursa: Ministerul Apărării Naţionale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *