”Ziua Internaţională a Cititului Împreună”, sărbătorită la Năvodari

  •  
  •  
  •  
  •  

Astăzi, 1 februarie 2018, marcăm ”Ziua Internaţională a Cititului Împreună”,  un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de țări.

Este un bun prilej pentru a arăta că dragostea pentru cărţi este un dar prețios pe care adulții trebuie să îl ofere copiilor.

”Ziua Internaţională a Cititului Împreună” este sărbătorită și de Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” din Năvodari care organizează la Biblioteca Orășenească două sesiuni de lectură.

De la ora 9.00, elevii Şcolii Gimnaziale „Tudor Arghezi” vor pătrunde într-un univers creat de autori cunoscuți care au dat viață unor personaje îndrăgite de cei mici.

De asemenea, în cadrul celei de-a doua sesiuni, elevii Școlii Gimnaziale ”Grigore Moisil” vor face cunoștinţă cu personaje din povești, dar citite în limbi străine (engleză, chineză, franceză).

Directorul Casei de Cultură ”Pontus Euxinus” Năvodari, Dora Radu a precizat că activitățile au loc sub îndrumarea bibliotecarilor Ica Gabriela Roșca și Sandu Radu, a învățătoarei Steluța Petrică și profesoarei de limbă franceză Adriana Pătrașcu.

”Ziua Internaţională a Cititului Împreună” este un eveniment organizat la nivel internațional de către Lit World.

În țara noastră, proiectul este susținut de Asociaţia „Citim Împreună România”  care a reușit implicarea a 500 de parteneri din toate zonele.

În această zi, se desfășoară sesiuni de lectură împreună cu mii de copii şi sute de educatori, învăţători, profesori, bibliotecari, librari şi pasionaţi de lectură din întreaga ţară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *