Acasă > Politica > Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Mesajul premierului Viorica Dăncilă

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Mesajul premierului Viorica Dăncilă

Astăzi este Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Evenimentul este celebrat la nivel mondial în data de 3 decembrie şi reprezintă un prilej de a reafirma rolul important pe care aceste persoane îl au în societate şi în comunitate.

Data a fost stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite.

”3 decembrie este ziua în care celebrăm, la nivel mondial, persoanele cu dizabilități, oameni curajoși și determinați, cărora le datorăm respect pentru rolul lor important în comunitate și pentru că zi de zi ne arată că orice obstacol poate fi înlăturat.

Înțelegerea profundă a nevoilor speciale pe care le au, asigurarea unei vieți demne, independente, prin garantarea șanselor egale la educație, sănătate și muncă, reprezintă dovada unei societăți unite și incluzive.

De aceea, p​romovarea valorilor și drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilități este o prioritate a Guvernului României și a mea personal.

​Astăzi, mesajul meu pentru semenii noștri cu dizabilități este simplu și din suflet: Vă mulțumesc pentru exemplul de curaj pe care ni-l oferiți necontenit! Nu voi înceta să militez pentru ca drepturile dvs., care să vă asigure șanse egale cu ale oricărui alt cetățean, să fie respectate și pentru ca societatea să fie una pentru toți, justă și cu valori împărtășite!”, a transmis cu această ocazie premierul Viorica Dăncilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *