Acasă > Social > Ziua mondială a Voluntariatului, marcată la Constanţa

Ziua mondială a Voluntariatului, marcată la Constanţa

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, alături de Consiliul Judeţean Constanţa şi cu sprijinul organizaţiilor neguvernamentale pentru tineret, a organizat astăzi sărbătoarea tinerilor voluntari constănţeni. Gala Voluntarului a avut loc la Pavilionul Expoziţional.

Sărbatorită în fiecare an începând cu 2003, Gala Voluntariatului urmăreşte recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari dinConstanţa. Anul acesta, în cadrul Galei au fost prezente zece ONG-uri implicate activ în viaţa comunităţii constănţene prin proiecte şi programe de calitate care valorizează resursa umană voluntară.

“Ediția a ajuns la a zecea organizare. Anul acesta avem zece nominalizări.” a declarat coordonatorul de activitate Mihaela Căruțașu.

Ziua internaţională a Voluntarului a fost celebrată şi de Crucea RoşieConstanţa. Nu doar voluntarii au fost premiaţi, ci şi echipa Litoral TV, pentru susţinerea activităţilor desfăşurate de Crucea Roşie Constanţa în anul 2013.

“Tocmai pentru că acești voluntari au muncit un an de zile, astăzi am venit cu surprize și cu diplome pentru toată lumea.   ” a spus Carmen Lungu, preşedintele Crucii Roşii Constanţa

În fiecare an, ziua de 5 decembrie este dedicată eforturilor celor care au adus o contribuţie importantă societăţii prin oferirea timpului lor ca voluntari.

Autor. Sorin Hulubei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *