luni, februarie 17, 2020
Acasă > Social > Ziua Națională a României, la Constanța

Ziua Națională a României, la Constanța

La Constanța, manifestările dedicate zilei naționale a românilor au început la ora 12.00. Prefectura Constanța, în colaborare cu Comandamentul Flotei, a organizat un ceremonial militar și religios la care au participat numeroși invitați, dar și oameni simpli. Ceremonialul dedicat celor 95 de ani de la Marea Unire a avut loc la Monumentul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial, din Cimitirul Central Constanța.

“Este un moment unic în istoria națională, vorbim din acel moment de România mare. O Românie democrată, pe care noi suntem obligați să o ducem mai departe, să-i păstrăm granițele, să fim solidari și să înțelegem că numai prin unitate se pot obține rezultate deosebite”, a declarat Eugen Bola, prefectul județului Constanța.

Potrivit reprezentanților autorităților locale, acţiunea de astăzi are menirea de a le reda oamenilor mândria şi bucuria de a fi români.

“După 95 de ani cred că este timpul să ne dăm seama cât de important este când suntem uniți. Uniți nu numai din actuala formă de organizare a țării, cât și din cea trecută și ce viitoare. De asemenea, cred că este important pentru noi românii să ne dăm seama că nu ne hotărește soarta nimeni din afară, ci doar de noi ține să luăm decizii importante pentru noi în respect față de înaintașii noștri și cu respect față de copii noștri”, a declarat Decebal Făgădău, viceprimar Constanța.

De asemenea, la ceremonialul din Cimitirul Central Constanța au fost depuse mai multe coroane cu flori în memoria eroilor căzuți în Primul Război mondial.

R Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *