Alimente care scad pofta de mâncare exagerată

Cu toţii trecem prin perioada de pofta de mâncare exagerată, atunci când niciodată nu ne simţim sătuli şi am mânca până şi cu ochii. Deşi silueta noastră începe să ia proporţii îngrijorătoare după o astfel de perioadă, pur şi simplu nu putem renunţa la mâncare! Este bine de ştiut că există o serie de alimente hrănitoare, eficiente în lupta cu pofta de mâncare exagerată. Printre acestea, se număra migdalele crude, ouăle, brânza Tofu, sucurile de legume, cartofii dulci sau seminţele de in.

1. Merele, indiferent de culoare sau soi, sunt excelente pentru a reduce senzaţia de foame datorită fibrelor solubile pe care le conţin, inclusiv pectina, care ajută la completarea sentimentului de plenitudine. În plus, s-a demonstrat ştiinţific faptul că un consum regulat de mere ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge, împiedicând instalarea diabetului, şi la creşterea nivelului de energie.

2. Ardeiul iute accelerează metabolismul şi procesul de ardere a caloriilor, dar te poate împiedica să „îţi pui frână” atunci când iei masa, scăzând astfel şansele de supraalimentare şi obezitate.

3. Ghimbirul stimulează digestia, calmează crampele stomacale şi reduce senzaţia de foame. De sute de ani, acesta este folosit în întreaga lume pentru prorietăţile sale digestive incredibile. Adăugat în mâncare, consumat cu sushi sau pregătit în orice altă manieră, după cum vă place, ghimbirul acţionează ca un stimulent, energizant şi digestiv.

4. Migdalele sunt pline de antioxidanţi, vitamina E şi magneziu, elemente esenţiale pentru menţinerea stării de sănătate şi care suprimă pofta de mâncare, devenind astfel aliaţi în curele de slăbire..

5. Ceaiul verde reduce pofta de dulce sau sărat iar catehinele din frunze împiedică dezvoltarea celulelor grase din ţesuturi, reducând astfel depozitele de grăsime. De asemenea, reglează nivelul de zahăr din sânge şi „înfrânează” senzaţia de foame.

6. Ovăzul conţine carbohidraţi cu eliberare treptată în organism şi te face să te simţi sătulă chiar şi la câteva ore după ce l-ai consumat la micul dejun, de exemplu. Pe lângă asta, ovăzul este bogat în fibre care ajută la un tranzit intestinal sănătos şi favorizează eliminarea toxinelor, împiedicând în acest mod apariţia bolilor cardiovasculare şi a depunerilor de colesterol „rău” pe arterele de sânge.

7. Sucul de legume cum ar fi morcovii, ţelina, castraveţii, roşiile etc. este foarte sănătos şi pline de vitamine, antioxidanţi şi minerale, care ajută la energizarea, tonifierea şi detoxifierea organismului. Există o mulţime de legume pline de vitamine de care nu ne putem bucura, deoarece sunt tari (rădacinoasele) sau mai puţin plăcute atunci când sunt consumate ca atare (frunzele de ţelină, cartoful etc.), scrie csid.ro. Cu toate acestea, este păcat să nu ne bucurăm de proprietăţile lor uimitoare şi de explozia de elemente nutritive sănătoase pe care ni le oferă. Preparaţi acasă sucuri proaspete din legume (puteţi adăuga şi fructe dacă vă plac) cu ajutorul unui storcător automat, veţi vedea că foamea trece imediat!

8. Legumele verzi au mare valoare nutritivă, puţine calorii şi ţin de foame, aşa că nu le evitaţi sub nici o formă.

9. Seminţele de în reprezintă o combinaţie perfectă de acizi graşi şi fibre solubile, care ajută la controlarea senzaţiei de foame. Le poţi adăuga în iaurturi, salate, ciorbe etc. Acest mixt sănătos de fibre solubile şi acizi graşi esenţiali este perfect pentru a-l adăuga în iaurturi, smoothie-uri, salate, sucuri etc. Datorită conţinutului de fibre, ţin foamea la distanţă câteva ore bune.

10. Brânza Tofu este o sursă extraordinară de proteine vegetale şi antioxidanţi (isoflavone), brânza tofu nu le este rezervată doar vegetarienilor. Ajută la tăierea rapidă a senzaţiei de foame şi la energizarea organismului.

11. Ciocolata neagră care are în compoziţie un procent de cel puţin 70% cacao, este perfectă atunci când vreţi să slăbiţi, iar poftele vă dau târcoale. Un pătrăţel este suficient pentru a potoli foamea (pentru că gustul amar stimulează scăderea apetitului), în plus este bogată în antioxidanţi şi alte substanţe care protejează sănătatea inimii şi stimulează digestia.

12. Cartofii dulci conţin un amidon special care rezistă enzimelor digestive şi datorită căruia stau mai mult în stomac, menţinându-ne sătui mai mult timp. În plus, sunt plini de vitamina A şi C.

13. Ouăle sunt bogate în proteine de cea mai bună calitate. Oul fiert doar 80 de calorii, însă fiind foarte concentrat în proteine este greu de digerat, tine de foame şi forţează metabolismul să funcţioneze şi să ardă calorii. Pentru un aport de 80 de calorii avem beneficii maxime.

14. Ceaiul verde nu doar că accelerează metabolismul, dar taie și poftă de mâncare. El stimulează eliberarea unor hormoni responsabili de instalarea senzației de sațietate. Așadar, ori de câte ori simți că ți se face foame, bea câte o cană de ceai verde. Nu trebuie uitat faptul că de multe ori senzația de sete este confundată cu cea de foame, ceea ce duce la o alimentație în exces. Astfel, o cană de ceai ar putea fi exact ceea ce-ți cere organismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *