Șanse noi pentru personalul medical

Sute de persoane vor avea şansa să aceseze locuri de muncă în domeniul sănătății. Proiectul este implementat de Asociația Regională pentru Dezvoltare Socială în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase.

Sistemul sanitar românesc trece printr-o perioadă dificilă, de aceea personalul medical trebuie să fie mereu în contact cu piaţa muncii. Prin proiectul “Șanse noi pentru personalul medical” se pun bazele unei noi abordări. Pacienții ar putea primi o serie de îngrijiri, la domiciliu.

“Pentru a crea acest modul, noi ne-am gândit împreună cu colegii de la constanța să creăm niște clase cu dotări speciale, respectiv cu manechine, pe care persoanele respective să exerseze manevrele pe care urmează să le practice în îngrijirile la domiciliu. Aceste manechine au module specializate, inclusiv pentru administrare de substanțe, modul de reacție la substanțe, controlarea tensiunii arteriale, modul în care respiră”, ne-a declarat prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, manager Institutului Național de Boli Infecțioase ” Matei Balș”.

Proiectul deschide o poartă pentru calificarea personalului mediu și auxiliar.

“Suntem un partener de încredere. Se vor constitui centre de excelență pentru pregătirea personalului, în cadrul spitalului”, ne-a spus dr. Stela Halichidis, manager Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

Asistentele ce urmează să iasă la pensie sunt grupul ţintă. Deși acestea se prezintă într-o situație fizică, mentală și psihică bună,  legislația din România nu le permite continuare activității după depăşirea limitei de vârstă. 740 de persoane vor beneficia de acest proiect.

Redactor: Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *