Acasă > Eveniment > Căutat pentru furt în Germania, prins la Constanța

Căutat pentru furt în Germania, prins la Constanța

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru săvârşirea unor infracţiuni de furt calificat, fapte comise în Germania.

La data de 20 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al I..P.J. Constanţa, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au depistat un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Medgidia, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile germane.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea unor infracţiuni de furt calificat în grup organizat, fapte comise în Germania.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, care a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanţa.

La data de 21 decembrie a.c. va fi prezentat magistraţilor Curţii de Apel Constanţa pentru emiterea unui mandat de arestare, în vederea extrădării către autorităţile germane, conform procedurilor legale în astfel de cazuri, care privesc cooperarea judiciară înternaţională.

Sursa: Comunicat IPJ Constanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *