Acasă > Eveniment > Comisar acuzat de luare de mită, reținut de DNA Constanța

Comisar acuzat de luare de mită, reținut de DNA Constanța

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03 aprilie 2019, a inculpatului IONELE SILVIU IOAN, comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

– luare de mită,
– introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care arată că, în perioada februarie – martie 2019, inculpatul Ionele Silviu Ioan, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor.

De menţionat este faptul că persoana beneficiară a aparatelor telefonice face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracţiuni prin metoda “Accidentul”.

Pentru acest “serviciu”, inculpatul a acceptat de la un prieten al celui încarcerat promisiunea de a primi suma de 7.000 lei, din care până în prezent a primit, în două tranşe, 6.500 lei.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

La data de 04 aprilie 2019, inculpatul Ionele Silviu Ioan este prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al ofiţerilor de poliţie din cadrul I.P.J. Constanţa – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Sursa: DNA Constanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *